Rosmarinkryddad kotlett med gnocchi

Du behöver 2 st fläskkotletter salt och peppar matfett rosmarin Ädelostsås: 2 dl minifraiche 3 msk ädelost salt och peppar potatisgnocchi kokt färsk Servera med:...

Du behöver

  • 2 st fläskkotletter
  • salt och peppar
  • matfett
  • rosmarin

Ädelostsås:

2 dl minifraiche
3 msk ädelost
salt och peppar
potatisgnocchi kokt färsk

Servera med:

sallat
tomater

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Torka av kotletterna med hushållspapper. Snitta ev fettkant. Salta och peppra köttet.

2
Stek kotletterna i medelvarm stekpanna med matfett, 3–4 minuter per sida, beroende på tjocklek. Strö över finhackad rosmarin.

3
Koka upp minifraiche och smulad ädelost under omrörning. Smaka av. Rör ner den kokta gnocchin och servera till kotletterna med sallat och tomater.


Kommentar:
Rumstemperera kött innan det ska stekas, så får det finare stekyta.

Scroll to Top