Rosmarin- och citronstekta lammracks

Serveras med ugnsrostade rattepotatis och fetaostcrème.

Du behöver

  • 2 st lammrack (kotlettrader med långa ben)
  • salt svartpeppar
  • 1 msk rosmarinbarr hackade
  • 1 st citron rivet skal
  • 2 msk smör

Potatis:

600 g potatis rattepotatis, cheriepotatis, sparrispotatis, mandelpotatis
2 msk smör smält
flingsalt
rosmarin

Fetaostcrème:

2 dl lätt crème fraiche
75 g fetaost
1 tsk honung flytande
1 msk mynta hackad
salt svartpeppar

Servera med:

sockerärter
grön sparris

Ugn: 175º och 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av köttet och krydda med salt och svartpeppar. Gnid in rosmarin och rivet citronskal. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Lägg över det i en ugnssäker form.

2
Fortsätt tillagningen vid 175º, ca 25 minuter, tills innertemperaturen på ytterfilén är 65º. Låt racksen vila 10 minuter innan de delas mellan revbenen i kotletter.

3
Skrubba potatisen och dela den på längden. Lägg halvorna i en ugnssäker form och pensla med smält smör. Strö över flingsalt och rosmarin. Stek i mitten av ugnen vid 225º, ca 15 minuter tills potatisen är mjuk och har fått färg.

4
Blanda lättcrème fraiche med fetaost till en smulig kräm. Smaksätt med honung, mynta, salt och peppar. Servera såsen till köttet tillsammans med ugnsrostad potatis, lättkokta sockerärter och grön sparris.


Kommentar:
Byt ut rosmarin mot timjan om du föredrar det.

Scroll to Top