Rödspätta Florentine med pressad potatis

Du behöver 400 g bladspenat fryst 1 st schalottenlök 2 msk smör salt peppar 8 st fil ca 600 g Citronsås: 4 dl matlagningsgrädde 2...

Du behöver

  • 400 g bladspenat fryst
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • salt peppar
  • 8 st fil ca 600 g

Citronsås:

4 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
2 tsk rivet citronskal
salt peppar
1 st äggula + 1 msk matlagningsgrädde

Servera med:

potatis eller kokt ris
morötter kokta

Ugn: 225º

Gör så här

1
Börja med såsen. Vispa samman grädde och mjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda i 3 minuter. Smaksätt med citronskal, salt och peppar. Ta kastrullen från plattan och red av ytterligare med en äggula utrörd i grädde.

2
Tina spenaten och krama ur vätskan i ett durkslag. Skala och hacka löken. Fräs löken i en kastrull med smör och låt den bli blank. Tillsätt spenaten och vänd runt den i löken. Smaka av med salt och peppar. Lägg spenaten i botten på en ugnssäker form.

3
Salta och peppra fiskfiléerna. Lägg dem dubbelvikta lite omlott över spenatbädden i formen.

4
Häll över citronsåsen och gratinera i mitten av ugnen, 15–20 minuter. Servera med pressad potatis eller ris och kokta morötter.

Scroll to Top