Rödkålssallad med grönkål och äpplen

Du behöver 300 g rödkål 100 g färsk grönkål 2 msk äppelcidervinäger 1 msk strösocker 3 tsk färskriven ingefära 0.5 tsk salt 1 msk olivolja...

Du behöver

  • 300 g rödkål
  • 100 g färsk grönkål
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk strösocker
  • 3 tsk färskriven ingefära
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 3 st röda äpplen
  • 50 g valnötter

Garnering

valnötter
persilja

Gör så här

1

Ansa rödkålen, strimla den mycket tunt med mandolin eller osthyvel. Lägg rödkålen i en skål. Ansa och finstrimla grönkålen, tillsätt den.

2

Blanda vinäger, socker, ingefära, salt och olja. Häll det över kålen.

3

Kärna ur och tärna äpplena fint. Vänd ner i blandningen. Låt allt vila i ca 1 timme.

4

Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Grovhacka dem och strö över salladen. Garnera med persilja och servera.

Scroll to Top