Du behöver
- 300 g rödkål
- 100 g färsk grönkål
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 msk strösocker
- 3 tsk färskriven ingefära
- 0.5 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 3 st röda äpplen
- 50 g valnötter
Garnering
valnötter
persilja
Gör så här
1
Ansa rödkålen, strimla den mycket tunt med mandolin eller osthyvel. Lägg rödkålen i en skål. Ansa och finstrimla grönkålen, tillsätt den.
2
Blanda vinäger, socker, ingefära, salt och olja. Häll det över kålen.
3
Kärna ur och tärna äpplena fint. Vänd ner i blandningen. Låt allt vila i ca 1 timme.
4
Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Grovhacka dem och strö över salladen. Garnera med persilja och servera.