Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

Du behöver 600 g rödingfilé 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar 2 msk smör Rostad mandelpotatis 1 kg mandelpotatis rödlökar i stora klyftor 1 msk...

Du behöver

  • 600 g rödingfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Rostad mandelpotatis
  • 1 kg mandelpotatis
  • rödlökar i stora klyftor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt

Murkelsås

100 g konserverade toppmurklor
2 tsk smör
finhackad gul lök
1 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

1

Lägg hel potatis och klyftad rödlök på en ugnsplåt och rulla runt i olja och salt. Låt rosta i ugnen cirka 25 minuter i 225 grader.

2

Murkelås: Häll av spadet från svampen. Hetta upp en panna med smör i och stek svamp och lök i cirka 5 minuter. Slå på resten av ingredienserna och låt småputtra i cirka 5 minuter.

3

Salta och peppra rödingen och lägg i en het stekpanna med smör med skinnsidan ner. Stek i 4 minuter. Vänd filéerna och stek 2 minuter på andra sidan. Servera den stekta fisken direkt med murkelsås, rostad potatis och rödlök.

Scroll to Top