Du behöver
- 600 g rödingfilé
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 msk smör
- Rostad mandelpotatis
- 1 kg mandelpotatis
- rödlökar i stora klyftor
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
Murkelsås
100 g konserverade toppmurklor
2 tsk smör
finhackad gul lök
1 dl vatten
2 dl grädde
1 tsk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk kalvfond
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Gör så här
Lägg hel potatis och klyftad rödlök på en ugnsplåt och rulla runt i olja och salt. Låt rosta i ugnen cirka 25 minuter i 225 grader.
Murkelås: Häll av spadet från svampen. Hetta upp en panna med smör i och stek svamp och lök i cirka 5 minuter. Slå på resten av ingredienserna och låt småputtra i cirka 5 minuter.
Salta och peppra rödingen och lägg i en het stekpanna med smör med skinnsidan ner. Stek i 4 minuter. Vänd filéerna och stek 2 minuter på andra sidan. Servera den stekta fisken direkt med murkelsås, rostad potatis och rödlök.