Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

Du behöver 3 st ägg 3 dl rårörsocker 4 dl skalade finrivna färska rödbetor ca 300 g 2 dl neutral olja 4 dl vetemjöl 2...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl rårörsocker
  • 4 dl skalade finrivna färska rödbetor ca 300 g
  • 2 dl neutral olja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen nejlika
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping:

100 g philadelphiaost
50 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
10 st jordgubbar
5 st karameller t. ex Werther’s Original

Ugn: 150°

Gör så här

1

Smörj och bröa en kakform som rymmer minst 1 ½ liter.

2

Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner rödbetor och olja. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

3

Häll smeten i kakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 15 minuter. Låt kakan svalna.

4

Topping: Vispa philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Bred krämen på den svala kakan och garnera med jordgubbar och krossade karameller.

Scroll to Top