Du behöver
- 3 st ägg
- 3 dl rårörsocker
- 4 dl skalade finrivna färska rödbetor ca 300 g
- 2 dl neutral olja
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk malen kanel
- 0.5 tsk malen nejlika
- 1 tsk vaniljsocker
Topping:
100 g philadelphiaost
50 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
10 st jordgubbar
5 st karameller t. ex Werther’s Original
Ugn: 150°
Gör så här
Smörj och bröa en kakform som rymmer minst 1 ½ liter.
Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner rödbetor och olja. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Häll smeten i kakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 15 minuter. Låt kakan svalna.
Topping: Vispa philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Bred krämen på den svala kakan och garnera med jordgubbar och krossade karameller.