Rödbetsgravad lax med syrad lök

Du behöver 1 kg laxfilé utan skinn och ben 4 msk strösocker 4 msk salt 10 st svartpepparkorn krossade rivet skal av 1 citron 2...

Du behöver

  • 1 kg laxfilé utan skinn och ben
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk salt
  • 10 st svartpepparkorn krossade
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 st rödbetor

Syrad lök:

0.5 dl ättiksprit 12?%
1 dl strösocker
1.5 dl vatten
1 st rödlök

Garnera med:

dill

Gör så här

1

Blanda socker, salt, krossad peppar och citronskal. Gnid in laxen runt om med blandningen. Skala och riv rödbetorna grovt och klappa in
i laxen.

2

Lägg laxen i en form och grava i kylen i två dygn. Vänd laxen efter halva tiden.

3

Koka upp ättiksprit, socker och vatten tills sockret lösts upp. Skala och skiva löken tunt. Blanda med lagen och låt stå några timmar.

4

Skrapa av rödbetorna från laxen och skiva upp den. Toppa med syrad lök och garnera med dill.

Scroll to Top