RECEPT FRÅN
Rödbetor
Foto: Karin Mönefors
Okänd
0 portioner
Du behöver
- 2 kg rödbetor
- 1.5 tsk salt
- 2 dl ättiksprit 12%
- 4 dl strösocker
- 6 dl vatten
- 15 st nejlika
Lag:
Det här behövs till 2 burkar:
Gör så här
1
Skölj rödbetorna i kallt vatten. Låt 5 cm av blasten, skal och rotspets vara kvar. Koka rödbetorna nästan mjuka i en kastrull vatten och salt. Vattnet ska täcka rödbetorna.
2
Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalet. Skiva rödbetorna med en legymkniv (kniv som gör fina räfflor i rödbetorna) och lägg dem i glasburkar.
3
Koka upp ättiksprit, socker, vatten och kryddnejlika. Koka ihop lagen i 3–4 minuter och häll den över rödbetorna. Sätt på lock och förvara svalt. Rödbetorna är färdiga att äta efter 1 dygn.