RECEPT FRÅN HJ

Rödbetor

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2 kg rödbetor
  • 1.5 tsk salt
  • Lag:

  • 2 dl ättiksprit 12%
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 15 st nejlika
  • Det här behövs till 2 burkar:

Gör så här

1
Skölj rödbetorna i kallt vatten. Låt 5 cm av blasten, skal och rotspets vara kvar. Koka rödbetorna nästan mjuka i en kastrull vatten och salt. Vattnet ska täcka rödbetorna.
2
Spola rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalet. Skiva rödbetorna med en legymkniv (kniv som gör fina räfflor i rödbetorna) och lägg dem i glasburkar.
3
Koka upp ättiksprit, socker, vatten och kryddnejlika. Koka ihop lagen i 3–4 minuter och häll den över rödbetorna. Sätt på lock och förvara svalt. Rödbetorna är färdiga att äta efter 1 dygn.

Recept