Du behöver
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 4 st ägg
- 1 krm salt
Glasyr:
1.5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
200 g mörk choklad
Topping:
1 dl pistaschmandel
1 dl salta jordnötter
2 dl minimarshmallows
6 st dumlekola
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smör och socker i en kastrull. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt smörblandningen och äggen och vispa ihop till en smet.
Häll smeten i en form 25×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kallna.
Glasyr: Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills chokladen smält. Bred glasyren över kakan.
Topping: Strö på pistaschmandel, jordnötter, marshmallows och delade kolor. Låt stelna och skär i rutor.