Rocky road-brownies

Du behöver 200 g smör 4 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 4 st ägg 1 krm...

Du behöver

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 st ägg
  • 1 krm salt

Glasyr:

1.5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
200 g mörk choklad

Topping:

1 dl pistaschmandel
1 dl salta jordnötter
2 dl minimarshmallows
6 st dumlekola

Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smör och socker i en kastrull. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt smörblandningen och äggen och vispa ihop till en smet.

2

Häll smeten i en form 25×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kallna.

3

Glasyr: Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills chokladen smält. Bred glasyren över kakan.

4

Topping: Strö på pistaschmandel, jordnötter, marshmallows och delade kolor. Låt stelna och skär i rutor.

Scroll to Top