Risotto med grön sparris

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 3 dl avorioris 1 dl vitt vin 8 dl grönsaksbuljong 2 dl parmesanost...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 1 dl vitt vin
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl parmesanost riven
  • salt och peppar
  • 250 g grön sparris

Servera med:

parmaskinka
tomater

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull med olja utan att det får färg. Lägg i riset och låt det fräsa i 1 minut.

2
Späd med vin och låt det koka in. Späd med kokande buljong, lite i ta-get och rör ofta. Koka i totalt 20 minuter.

3
Smaka av med parmesan, salt och peppar. Bryt bort nedersta delen av sparrisen. Spara några till garnering och skär resten i bitar.

4
Koka i 3 minuter i saltat vatten. Rör ner i risotton och servera med skinka och tomater. Garnera med halverade, kokta sparrisar.

Scroll to Top