Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 3 dl avorioris
- 1 dl vitt vin
- 8 dl grönsaksbuljong
- 2 dl parmesanost riven
- salt och peppar
- 250 g grön sparris
Servera med:
parmaskinka
tomater
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull med olja utan att det får färg. Lägg i riset och låt det fräsa i 1 minut.
2
Späd med vin och låt det koka in. Späd med kokande buljong, lite i ta-get och rör ofta. Koka i totalt 20 minuter.
3
Smaka av med parmesan, salt och peppar. Bryt bort nedersta delen av sparrisen. Spara några till garnering och skär resten i bitar.
4
Koka i 3 minuter i saltat vatten. Rör ner i risotton och servera med skinka och tomater. Garnera med halverade, kokta sparrisar.