Risonirisotto med svamp

Du behöver 3 dl risoni 250 g svamp valfri 1 msk smör 0.5 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta hackad 1 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar...

Du behöver

  • 3 dl risoni
  • 250 g svamp valfri
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl torrt vin
  • 2 msk kantarellfond
  • 70 g babyspenat
  • 3 dl finriven parmesan

Gör så här

1

Koka risonipastan i saltat vatten.

2

Hetta upp en stekpanna och stek svampen i smör, olja och vitlök. Salta, peppra och stek till fin färg.

3

Koka upp vatten, vin och fond. Häll av pastavattnet när risonin är al dente och häll ner risonin i buljongen.

4

Vänd ner svamp, spenat och nästan all parmesan. Smaka av med salt och toppa med resten av parmesanen. Servera direkt.

Scroll to Top