Risoni med bacon och limekräm

Risoni är en pastasort ­formad som riskorn. Den kan användas som vanligt ris men även som ­makaroner. En riktig allround-råvara, alltså! Här serverar vi risonin med bacon och en frisk limekräm.

4 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl risoni
  • 250 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 280 g bacon
  • 1 påse rucola
  • 2 dl riven parmesanost
  • 10 delade miniplommontomater
  • salt och peppar

Limekräm

2 dl crème fraîche
rivet skal av 1 lime
0.5 dl riven parmesanost
0.5 dl hackad persilja
1 tsk honung
salt och peppar

Gör så här

1

Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i risonin och småkoka under lock i 11 minuter.

2

Dela champinjonerna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek svamp och lök i smör tills de får färg.

3

Ta upp fräset. Skär baconet i bitar och stek tills det börjar få färg. Blanda i champinjonfräset och risonin.

4

Hacka hälften av ­rucolan grovt och rör ner tillsammans med ­parmesan och tomater. Smaka av med salt och peppar.

5

Limekräm: Rör ­samman crème fraiche, limeskal, parmesanost, persilja och honung. Krydda med salt och peppar. Servera krämen till risonin.

Scroll to Top