Risnudelsallad med kyckling

Du behöver 100 g risnudlar 2 msk fisksås 2 tsk rörsocker lime 1 msk färsk ingefära vitlöksklyfta röd chilifrukt salladslökar pak choi 150 g cocktailtomater...

Du behöver

  • 100 g risnudlar
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk rörsocker
  • lime
  • 1 msk färsk ingefära
  • vitlöksklyfta
  • röd chilifrukt
  • salladslökar
  • pak choi
  • 150 g cocktailtomater

Kyckling

600 g kycklinglårfilé
salt och peppar
1 msk rapsolja
1 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås

Garnera med

pak choi
koriander
limeklyftor

Gör så här

1

Skär lårfiléerna i tärningar, ca 3×3 cm. Blanda dem i en skål med salt, peppar, olja, soja och sweet chilisås. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper och grilla högt upp i ugnen, ca 15 minuter. Rör om efter halva tiden. Låt köttet svalna.

2

Lägg risnudlarna i en bunke. Häll över kokande vatten så det täcker och låt de svälla, ca 3 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag och spola nudlarna kalla. Låt de rinna av. Klipp ett par gånger i nudlarna med en sax. Blanda fisksås, rörsocker, limesaft, hackad ingefära, riven vitlök och hackad chili till en dressing och häll över nudlarna och blanda runt.

3

Strax innan serveringen blandas nudlarna med skivad salladslök, skivad pak choi, delade tomater och kyckling. Garnera med koriander, pak choi och limeklyftor.

Scroll to Top