Du behöver
- 100 g risnudlar
- 2 msk fisksås
- 2 tsk rörsocker
- lime
- 1 msk färsk ingefära
- vitlöksklyfta
- röd chilifrukt
- salladslökar
- pak choi
- 150 g cocktailtomater
Kyckling
600 g kycklinglårfilé
salt och peppar
1 msk rapsolja
1 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
Garnera med
pak choi
koriander
limeklyftor
Gör så här
Skär lårfiléerna i tärningar, ca 3×3 cm. Blanda dem i en skål med salt, peppar, olja, soja och sweet chilisås. Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper och grilla högt upp i ugnen, ca 15 minuter. Rör om efter halva tiden. Låt köttet svalna.
Lägg risnudlarna i en bunke. Häll över kokande vatten så det täcker och låt de svälla, ca 3 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag och spola nudlarna kalla. Låt de rinna av. Klipp ett par gånger i nudlarna med en sax. Blanda fisksås, rörsocker, limesaft, hackad ingefära, riven vitlök och hackad chili till en dressing och häll över nudlarna och blanda runt.
Strax innan serveringen blandas nudlarna med skivad salladslök, skivad pak choi, delade tomater och kyckling. Garnera med koriander, pak choi och limeklyftor.