Risgrynspannacotta

Du behöver 500 g risgrynsgröt färdig 0.5 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 2 dl matyoghurt 5 st gelatinblad 100 g hallon 2 msk florsocker Gör...

Du behöver

  • 500 g risgrynsgröt färdig
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl matyoghurt
  • 5 st gelatinblad
  • 100 g hallon
  • 2 msk florsocker

Gör så här

1
Blanda gröt, florsocker, vaniljsocker och yoghurt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2
Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör i hop 1 dl av gröten med gelatinbladen. Rör sedan ner i resten av gröten.

3
Häll upp pannacottan i 4 vattensköljda portionsformar och låt stå kallt i 4 timmar. Lossa kanten med en kniv och stjälp upp.

4
Blanda tinade hallon med florsocker och servera till pannacottan.

Scroll to Top