Risgrynsmousse med glöggmarinerad frukt

Du behöver 2 st gelatinblad 2 st äggvitor 0.5 dl strösocker 1.5 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 500 g risgrynsgröt kall Glöggmarinerad frukt: 1 st...

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 2 st äggvitor
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500 g risgrynsgröt kall

Glöggmarinerad frukt:

1 st apelsin
1 st mango
10 st vindruvor blå
3 st dadlar färska
0.5 dl glögg vit

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning och vispa till en maräng.

2
Vispa grädde och vaniljsocker. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i en gryta tillsammans med en sked gröt. Blanda ner gelatinblandningen i resten av gröten. Rör i grädden och vänd sist i marängen. För-dela i portionsglas och låt stå kallt i 2 timmar.

3
Glöggmarinerad frukt: Skala apelsinen med kniv så det vita inte kommer med. Skär apelsinen i bitar. Dela, skala och skär mangon i bitar. Dela vindruvorna. Kärna ur och hacka dadlarna. Blanda alltsammans med glögg och låt dra i 1 timme. Servera till moussen.

Scroll to Top