Du behöver
- 5 dl vispgrädde
- 200 g sötmandel skållad och skalad
- 5 dl risgrynsgröt kokt
- 0.5 dl strösocker
Körsbärssås:
225 g körsbär frysta
1 dl vatten
1 msk pressad citronsaft
1 dl strösocker
0.5 st vaniljstång
1 msk potatismjöl
Gör så här
1
Vispa grädden. Hacka mandlarna grovt. Blanda gröten med hälften av grädden, mandel och socker.
2
Vänd ner resten av grädden och förvara i kylen fram till servering.
3
Körsbärssås: Lägg körsbär, vatten, citronsaft, socker och uppsnittad vaniljstång i en kastrull. Koka upp och småkoka i 10 minuter. Rör ut potatismjölet i lite vatten och rör ner i körsbären. Koka upp till första bubblan och ta kastrullen från värmen. Servera såsen varm eller ljummen till risalamanden.