Ris- och linspanna med nötter

Du behöver 1 tsk rapsolja 200 g grönkål 200 g blomkål 0.5 dl färsk ingefära 1 msk smör 1 tsk gurkmeja 1 burk kokta röda...

Du behöver

  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g grönkål
  • 200 g blomkål
  • 0.5 dl färsk ingefära
  • 1 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 burk kokta röda linser
  • 6 dl kokt ris
  • flingsalt
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl kokosflakes
  • 1 dl saltade cashewnötter

Gör så här

1

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kålen under omrörning någon minut. Häll upp på ett fat.

2

Sänk värmen. Stek blomkål och ingefära i smör och gurkmeja något mjuka och fint gula. Häll upp på ett fat. Skölj linserna och låt rinna av. Lägg det kokta riset i stekpannan tillsammans med linserna och stek under omrörning tills det är varmt.

3

Vänd ner kålen och sist blomkålen. Smaka av med salt och toppa med russin, kokos och cashewnötter

Scroll to Top