Ricottapannkakor

Du behöver 3 st ägg 250 g ricottaost italiensk färskost gjord på komjölk 2.5 dl 2 1/2 dl mjölk 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 250 g ricottaost italiensk färskost gjord på komjölk
  • 2.5 dl 2 1/2 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör till stekning

Servera med:

bär
lönnsirap

Gör så här

1

Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, ricottaost, mjölk, mjöl och bakpulver till en smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.

2

Stek små pannkakor på medelvärme, ca 1/2 dl smet till varje pannkaka, i en stekpanna med smör. Det får plats ca 5 stycken i pannan i varje omgång. Servera med bär och lönnsirap.

Scroll to Top