Revben

Revbenen får fin smak av ingefära och apelsin och lite hetta från chilin.

Du behöver

  • 0.5 dl ljus sirap
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 st röd chilipeppar
  • 1.5 kg revben tjocka

Garnera med:

apelsin

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda sirap, soja, ingefära, salt, peppar, apelsinskal och finhackad chili.

2
Lägg revbenen i en ugnsfast form och pensla dem med sirapsblandningen. Tillaga i ugnen i 30 minuter.

3
Vänd revbenen och pensla med sirapsblandningen. Tillaga i ugnen i ytterligare 1 timme. Pensla gärna lite extra och vänd revbenen igen. Revbenen är klara när köttet släpper från benen. Låt dem svalna något och skär dem i bitar. Garnera med apelsinskivor.

Scroll to Top