RECEPT FRÅN HJ

Renskavspanna med kantareller

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g kantareller
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st röda äpplen
  • 4 msk smör
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche med kantarell och cognac
  • 1.5 dl riven lagrad ost t.ex. västerbottensost
  • 2 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 400 g renskav
  • 1 msk fransk senap
  • 0.5 dl vitt vin
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk repad timjan
  • ev 1 msk majsstärkelse
  • Servera med

  • picklade lingon
  • Picklade lingon

  • 1 l lingon
  • Lag

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 bitar kanel
  • 7 st kryddnejlikor
  • 1 st stjärnanis
  • 1 st lagerblad

Gör så här

1

Ansa och dela eventuellt svampen. Skala och finhacka löken. Kärna ur och klyfta äpplena. Hetta upp smöret i en traktörpanna och bryn lök och svamp.

2

Tillsätt grädde, crème fraiche, ost, vatten, fond och äpple.

3

Stek renskavet i smör i en annan panna. Använd en gaffel för att dela köttet. Vänd ner renskavet i pannan med övriga ingredienser.

4

Smaka av med senap, vitt vin samt kryddor. Red eventuellt av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Ge grytan ett snabbt uppkok. Servera med picklade lingon.

5

Picklade lingon: Häll ingredienserna till lagen i en kastrull och låt koka upp. Ta av och låt svalna. Häll lagen över lingonen och låt vila i 1 dygn. Häll upp på burk och förslut.

 


Recept