Red Velvet rulle

Du behöver 4 st ägg 2 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk äppelcidervinäger 2 msk rapsolja 2 msk crème fraîche 1...

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk crème fraîche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk röd hushållsfärg

Fyllning:

300 g färskost
75 g smör
1 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker

Garnera med:

hallon blåbär

Ugn: 225°

14 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Vänd ner vinäger, olja, crème fraiche och vaniljsocker. Färga smeten röd med ett par droppar hushållsfärg.

2
Bred ut smeten jämnt i en långpanna 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.

3
Sikta rikligt med florsocker över en handduk och stjälp upp kakan på handduken. Rulla försiktigt ihop kakan i handduken och låt kallna.

4
Fyllning: Rör ihop färskost, rumsvarmt smör, vaniljsocker och florsocker. Rulla ut bottnen och bred det mesta av fyllningen över bottnen. Rulla ihop. Klicka resten av fyllningen uppe på rullen. Garnera med bär.

Scroll to Top