RECEPT FRÅN HJ

Råstekt brysselkål med fetaost och granatäpple

Råstekt brysselkål blir perfekt i julens varma sallad. Tillsammans med svartkål, kålrot, fetaost och granatäpple blir det både härliga smakkombinationer och vackra färger.

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 150 g lika delar strimlad svartkål och kålrot
  • vitlöksklyfta
  • 1 tsk flingsalt
  • 150 g fetaost
  • granatäpple
  • svartpeppar

Gör så här

1

Ansa och dela brysselkålen på längden. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna. Klicka i smör och stek brysselkålen på medelvärme tills den har mjuknat lite.

2

Tillsätt svartkålsmix, vitlök och salt. Stek lite till under omrörning. Häll upp på ett serveringsfat och smula över fetaost. Toppa med granatäppelkärnor, ringla gärna över lite extra olivolja och dra ett varv med pepparkvarnen.


Recept