RECEPT FRÅN HJ

Rara rosenkakor!

Med en liten skvätt rosenvatten i smeten får kakan en helt ny och spännande smakdimension!

Foto: Ingrid Wikholm

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 200 g mandelmassa
  • 0,5 msk rosenvatten
  • 1 st äggvita
  • 0,5 dl vetemjöl
  • röd hushållsfärg eventuellt några droppar
  • Garnera med:

  • sötmandlar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida. Blanda mandelmassa, rosenvatten, äggvita, mjöl och ev hushållsfärg.

2

Klicka ner smeten i små pappersformar och stick ner en hel mandel i varje kaka. Grädda mitt i ugnen, 10–12 minuter.


Kommentar:
Med en liten skvätt rosenvatten i smeten får kakan en helt ny och spännande smakdimension!

Recept