RECEPT FRÅN HJ

Rånkorgar med hjortrongrädde

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 50 g smör
  • äggvita
  • 0.75 dl florsocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 dl hjortronsylt
  • Garnera med

  • citronmeliss

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman äggvita, florsocker och vetemjöl. Rör ner smöret så det blir en slät smet. Värm rånjärnet på båda sidor, på något mer än medelvärme på spisen.

2

Bred ut en dryg matsked smet i järnet och kläm ihop. Grädda någon minut på var sida. Passa noga! Ta loss rånet med palett och lägg över ett uppochnervänt glas. Täck över med ren kökshandduk och tyck till med händerna runt om, så det bildas en korg. Upprepa med resten av smeten. Låt kallna på bakgaller.

3

Vispa grädden tjock med florsocker och spritsa eller klicka den i korgarna. Lägg en sked hjortronsylt på toppen. Garnera med citronmeliss. Servera genast!


Recept