RECEPT FRÅN HJ

Ramen med ­chilichampinjoner och ägg

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 250 g risnudlar
  • 150 g champinjoner
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk risvinäger
  • 150 g salladskål
  • 3 st salladslökar
  • 4 st löskokta ägg skalade, halverade
  • 0.5 dl rostad lök
  • 1 st röd chili
  • sesamfrön torrostade
  • Buljong

  • 1 l vatten
  • 2 st umamibuljongtärningar
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 msk fisksås
  • 20 g ingefära strimlad
  • 2 st stjärnanis

Gör så här

1

Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp ingredienserna till buljongen.

2

Skiva champinjonerna och blanda med sesamfrön, sambal oelek, honung och risvinäger. Strimla salladskålen och salladslöken.

3

Lägg nudlarna i botten på 4 skålar och häll över buljongen. Fördela champinjonblandningen, salladskål, salladslök, ägg och chili ovanpå. Servera med rostad lök och sesamfrön.


Recept