Du behöver
- 400 g räkor
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st chilifrukt röd spansk
- 1 st schalottenlök
- 1 tsk ingefära hackad färsk
- 1 msk rapsolja
- 350 g wokgrönsaker frysta eller färska
- 2.5 dl kokosmjölk krämig
- 2 tsk sirap vit
- fisksås thai
- svartpeppar
Servera med:
kokt ris
citronmeliss eller koriander
Gör så här
1
Skala räkorna. Hacka vitlök, chili, schalottenlök och ingefära, och woka i olja i 30 sekunder.
2
Tillsätt grönsakerna efter hårdhet och woka 2–3 minuter. Tillsätt kokosmjölk och sirap. Smaka av med fisksås och peppar.
3
Låt sjuda i 5 minuter under omrörning. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma. Servera med ris och garnera med citronmeliss eller koriander.