Räkwok med kokosmjölk

Du behöver 400 g räkor 1 st vitlöksklyfta 0.5 st chilifrukt röd spansk 1 st schalottenlök 1 tsk ingefära hackad färsk 1 msk rapsolja 350...

Du behöver

  • 400 g räkor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st chilifrukt röd spansk
  • 1 st schalottenlök
  • 1 tsk ingefära hackad färsk
  • 1 msk rapsolja
  • 350 g wokgrönsaker frysta eller färska
  • 2.5 dl kokosmjölk krämig
  • 2 tsk sirap vit
  • fisksås thai
  • svartpeppar

Servera med:

kokt ris
citronmeliss eller koriander

Gör så här

1
Skala räkorna. Hacka vitlök, chili, schalottenlök och ingefära, och woka i olja i 30 sekunder.

2
Tillsätt grönsakerna efter hårdhet och woka 2–3 minuter. Tillsätt kokosmjölk och sirap. Smaka av med fisksås och peppar.

3
Låt sjuda i 5 minuter under omrörning. Tillsätt räkorna och låt dem bli varma. Servera med ris och garnera med citronmeliss eller koriander.

Scroll to Top