Räkspagetti med avokado och brödcrumble

Perfekt vardagsmat som passar både stora och små.

Du behöver

  • 300 g spagetti
  • 4 st avokado
  • 1 st röd lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • salt, svartpeppar

Brödcrumble:

4 skiva vitt bröd dagsgammalt
0.5 dl olivolja

Servera med:

200 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
0.5 kruka färsk basilika

Gör så här

1

Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. 

2

Skala och kärna ur tre av avokadorna och lägg i en bunke. Hacka rödlöken och vitlöksklyftan fint. Mosa avokadon med en gaffel (om du vill ha såsen slät kan du mixa den med en stavmixer) och rör ner löken, vitlöken samt citronsaften. Smaka av med salt och peppar.  Skär den återstående avokadon i ca 1×1 cm stora kuber. 

3

Brödcrumble: Skär bort kanterna på brödet och smula sedan sönder det i fina smulor. Ringla olivoljan i en stekpanna och stek brödsmulorna tills de fått gyllenbrun färg. Lägg brödsmulorna på hushållspapper och låt rinna av.

4

Häll bort vattnet från pastan och blanda den genast med avokadosåsen och avokadokuberna. Servera med räkorna, brödcrumble och rikligt med basilikablad.


Kommentar:
Tips! En finhackad röd chili i avokadosåsen ger extra hetta!

Scroll to Top