Räksallad med sparris och avokado

Du behöver 500 g räkor med skal 250 g grön sparris 4 st ägg 2 dl gröna ärtor 4 st plommontomater 0.33 st gurka 1...

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 250 g grön sparris
  • 4 st ägg
  • 2 dl gröna ärtor
  • 4 st plommontomater
  • 0.33 st gurka
  • 1 st avokado
  • 200 g salladsblad blandade

Rhode Island-sås:

1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
2 msk chilisås
sherry ev 1 msk
salt och peppar

Gör så här

1
Skala räkorna, spara några hela till garnering. Ansa och förväll sparrisen i 3 minuter. Spola av dem med kallt vatten.

2
Koka äggen i 6 minuter, skala och halvera dem. Tina ärtorna. Skär tomaterna i klyftor och gurkan i skivor.

3
Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär i bitar eller gröp ur bitar med en sked. Skölj och slunga salladen torr.

4
Lägg sallad på ett uppläggningsfat och fördela resten av ingredienserna över. Garnera med de oskalade räkorna.

5
Vispa samman crème fraiche, majonnäs, chilisås och sherry i en skål. Smaka av med salt och peppar, och servera till salladen.

Scroll to Top