Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 250 g grön sparris
- 4 st ägg
- 2 dl gröna ärtor
- 4 st plommontomater
- 0.33 st gurka
- 1 st avokado
- 200 g salladsblad blandade
Rhode Island-sås:
1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
2 msk chilisås
sherry ev 1 msk
salt och peppar
Gör så här
1
Skala räkorna, spara några hela till garnering. Ansa och förväll sparrisen i 3 minuter. Spola av dem med kallt vatten.
2
Koka äggen i 6 minuter, skala och halvera dem. Tina ärtorna. Skär tomaterna i klyftor och gurkan i skivor.
3
Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär i bitar eller gröp ur bitar med en sked. Skölj och slunga salladen torr.
4
Lägg sallad på ett uppläggningsfat och fördela resten av ingredienserna över. Garnera med de oskalade räkorna.
5
Vispa samman crème fraiche, majonnäs, chilisås och sherry i en skål. Smaka av med salt och peppar, och servera till salladen.