RECEPT FRÅN HJ

Räksallad med sparris och avokado

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 250 g grön sparris
  • 4 st ägg
  • 2 dl gröna ärtor
  • 4 st plommontomater
  • 0.33 st gurka
  • 1 st avokado
  • 200 g salladsblad blandade
  • Rhode Island-sås:

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • sherry ev 1 msk
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skala räkorna, spara några hela till garnering. Ansa och förväll sparrisen i 3 minuter. Spola av dem med kallt vatten.
2
Koka äggen i 6 minuter, skala och halvera dem. Tina ärtorna. Skär tomaterna i klyftor och gurkan i skivor.
3
Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur avokadoköttet och skär i bitar eller gröp ur bitar med en sked. Skölj och slunga salladen torr.
4
Lägg sallad på ett uppläggningsfat och fördela resten av ingredienserna över. Garnera med de oskalade räkorna.
5
Vispa samman crème fraiche, majonnäs, chilisås och sherry i en skål. Smaka av med salt och peppar, och servera till salladen.

Recept