RECEPT FRÅN HJ

Räksallad med chilidressing

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 75 g mâchesallad eller blandad grönsallad
  • 50 g röda mangoldskott
  • 250 g cocktailtomater
  • 4 st salladslökar
  • 2 st stjälkar selleri
  • 10 cm gurka
  • 250 g grön sparris
  • 2 msk dill grovhackad
  • 25 g solrosskott
  • 4 st ägg kokta
  • citron
  • Dressing:

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk chilisås
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • brytbröd

Gör så här

1
Skala räkorna och lägg dem i en skål i kylen.
2
Skölj salladen och låt den rinna av. Lägg över salladen i plastpåsar och fyll påsarna med luft och förslut. Förvara svalt.
3
Skölj och dela tomaterna, skiva salladslök, selleri och gurka. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten och spola av i kallt vatten. Skär sparrisen i bitar. Skölj solrosskotten. Lägg grönsakerna i en burk med lock. Skala och dela äggen och lägg i en burk.
4
Lägg upp och blanda sallad, tomater, salladslök, selleri, gurka, sparris, dill och solrosskott i en salladsskål strax före servering. Toppa med räkor och ägghalvor. Garnera med dill.
5
Dressing: Blanda crème fraiche och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en flaska med kork. Servera brytbröd till salladen.

Recept