Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 75 g mâchesallad eller blandad grönsallad
- 50 g röda mangoldskott
- 250 g cocktailtomater
- 4 st salladslökar
- 2 st stjälkar selleri
- 10 cm gurka
- 250 g grön sparris
- 2 msk dill grovhackad
- 25 g solrosskott
- 4 st ägg kokta
- citron
Dressing:
2 dl lätt crème fraiche
2 msk chilisås
salt och peppar
Servera med:
brytbröd
Gör så här
1
Skala räkorna och lägg dem i en skål i kylen.
2
Skölj salladen och låt den rinna av. Lägg över salladen i plastpåsar och fyll påsarna med luft och förslut. Förvara svalt.
3
Skölj och dela tomaterna, skiva salladslök, selleri och gurka. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten och spola av i kallt vatten. Skär sparrisen i bitar. Skölj solrosskotten. Lägg grönsakerna i en burk med lock. Skala och dela äggen och lägg i en burk.
4
Lägg upp och blanda sallad, tomater, salladslök, selleri, gurka, sparris, dill och solrosskott i en salladsskål strax före servering. Toppa med räkor och ägghalvor. Garnera med dill.
5
Dressing: Blanda crème fraiche och chilisås. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en flaska med kork. Servera brytbröd till salladen.