RECEPT FRÅN HJ

Räksallad med ägg, primörer och pepparrotsdressing

Av .

Okänd
0 styck

Du behöver

  • 500 g små fina potatisar
  • 100 g morötter
  • 100 g sockerärter
  • 250 g färsk sparris
  • 160 g rädisor
  • 4 st ägg
  • 1 kg räkor med skal
  • 0,5 dl riven pepparrot färsk
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 kruka dill
  • dressing

  • 100 g smör
  • 1 st citron saft, och riv det gula på skalet
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 0.5 kruka dill
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten.

2

Skala och strimla morötterna. Skär sockerärter, sparris och rädisor i 2–3 delar. Lägg grönsakerna i saltat, kokande vatten och låt koka ca 3 min.

3

Koka äggen till krämig gula, ca 6 min. Skala och halvera äg­gen. Skala räkorna.

4

Blanda ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar.

5

Blanda den varma potatisen med dressingen. Lägg potatis, morötter, sparris, rädisor och spenat på ett serveringsfat. Toppa med ägghalvor och räkor. Garnera med pepparrot och hackad dill.


Recept