RECEPT FRÅN HJ

Räkrulle med champinjoner

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 125 g smör
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • Fyllning:

  • 200 g champinjoner
  • 3 msk smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl riven ost
  • Garnera med:

  • citronklyftor
  • dill
  • räkor
  • Ugn: 200°/225°

Gör så här

1

Lägg smör, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper från kastrullens kanter.

2

Ta kastrullen av värmen och vispa ner äggen ett i taget. Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200°, 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.

3

Smält smör i en kastrull. Lägg i skivade champinjoner och stek tills vätskan avdunstat. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter.

4

Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåts-papper.

5

Strö på ost och gratinera i 225°, 10 minuter. Garnera med citronklyftor, dill och räkor. 


Recept