RECEPT FRÅN HJ

Räkpasta med mascarpone och spenat

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 300 g pasta
  • Sås

  • 1 st gul lök
  • 25 g smör
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk citronsaft
  • 150 g mascarponeost
  • 100 g babyspenat
  • salt och svartpeppar
  • 200 g extra stora räkor skalade
  • 1 msk olivolja
  • Servera med

  • babyspenat
  • dillkvistar
  • ev några oskalade räkor
  • citronklyftor

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Sås: Hacka löken och fräs den i smör tills den mjuknar.

3

Tillsätt buljong, vin, citronskal och citronsaft. Låt koka ett par minuter.

4

Tillsätt mascarponeosten. Koka samman ett par minuter. Vänd ner spenaten och koka ytterliggare 1 minut.

5

Vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.

6

Lägg i räkorna och droppa över olivolja.

7

Servera med spenatblad och dillkvistar. Toppa eventuellt med några oskalade räkor. Bjud tillsammans med citronklyftor.


Recept