Räkpaj med spenat

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 2 tsk dillfrö 1 tsk fänkålsfrö 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 700 g räkor med skal 1...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
2 tsk dillfrö
1 tsk fänkålsfrö
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

700 g räkor med skal
1 st gul lök
0.5 st fänkål
1 msk rapsolja
100 g babyspenat

Äggstanning:

4 st ägg
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Garnera med:

räkor
spenat

Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Mixa vetemjöl, dillfrö, fänkålsfrö, smör i bitar och vatten i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp den och tryck ut i en pajform, ca 23 cm i diameter. Plasta och ställ i kylen, ca 30 minuter.

2

Nagga pajdegen med en gaffel. Förgrädda pajdegen 10 minuter i mitten av ugnen.

3

Fyllning: Skala räkorna. Skala och skiva löken. Skiva fänkålen tunt. Fräs lök och fänkål mjukt i en stekpanna med olja. Låt nästan all spenat fräsa med på slutet, spara resten till garnering. Lägg över i pajskalet. Lägg hälften av räkorna ovanpå, spara resten till garnering.

4

Äggstanning: Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar i en skål. Häll över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt den svalna. Garnera med spenat och räkor.

Scroll to Top