RECEPT FRÅN
Räkpaj
Servera med en sallad, ett gott bröd och en ost.
Foto: Per Magnus Persson
Okänd
0 portioner
Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör eller margarin
- 2 msk kallt vatten
- 125 g skalade räkor
- 2 dl riven ost
- 125 g bladspenat fryst och tinad
- 3 st ägg
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl grädde
- salt peppar
- 2 msk hackad dill
- räkor dill, citron
Deg:
Fyllning:
Garnering:
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Gör pajdegen enligt receptet på brieostpaj. Ta ut ur kylen och förgrädda i 10 minuter.
2
Strö i ost och räkor. Krama ur den tinade spenaten och fördela i pajskalet. Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde, salt, peppar och dill.
3
Häll i pajskalet och grädda i 30 minuter. Garnera med räkor, dill och citron.