RECEPT FRÅN HJ

Räkkakor med asiatisk dippsås

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal ca 200 g skalade
  • 1 st äggula
  • 0.5 st lime rivet skal
  • 75 g haricots verts
  • 2 msk pankoströbröd asiatiskt ströbröd
  • Panering:

  • 2 dl pankoströbröd
  • Stekning:

  • 1 dl olja
  • Dippsås:

  • 1 st lime pressad saft
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 msk soja ljus
  • Garnera med:

  • koriander

Gör så här

1
Skala räkorna. Mixa räkor, äggula, limeskal, haricots verts och 2 msk panko till en fast färs. Fukta händerna och rulla små bollar av färsen. Platta till dem och vänd dem i panko.
2
Stek räkkakorna på medelvärme tills de får fin färg i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida. Låt rinna av på dubbelt hushållspapper.
3
Dippsås: Blanda limesaft, sweet chilisås och soja. Garnera räkkakorna med koriander.

Recept