Du behöver
- 500 g räkor med skal ca 200 g skalade
- 1 st äggula
- 0.5 st lime rivet skal
- 75 g haricots verts
- 2 msk pankoströbröd asiatiskt ströbröd
Panering:
2 dl pankoströbröd
Stekning:
1 dl olja
Dippsås:
1 st lime pressad saft
0.5 dl sweet chilisås
1 msk soja ljus
Garnera med:
koriander
Gör så här
1
Skala räkorna. Mixa räkor, äggula, limeskal, haricots verts och 2 msk panko till en fast färs. Fukta händerna och rulla små bollar av färsen. Platta till dem och vänd dem i panko.
2
Stek räkkakorna på medelvärme tills de får fin färg i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida. Låt rinna av på dubbelt hushållspapper.
3
Dippsås: Blanda limesaft, sweet chilisås och soja. Garnera räkkakorna med koriander.