RECEPT FRÅN HJ

Räkcrepes

Vill man förenkla så köp färdiga pannkakor och fyll med räkstuvningen.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Pannkakor:

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • smör eller margarin till stekning
  • Stuvning:

  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • salt peppar
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl hackad dill
  • 150 g skalade räkor
  • Gratinering:

  • 2 dl riven ost
  • Ugn: 225°

    Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa ut mjölet i 3 dl av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet. Grädda pannkakorna och lägg i en hög med bakpapper mellan.
2
Smält smöret i en kastrull Rör i mjöl och späd med grädde och mjölk. Koka upp under omrörning och koka i 5 minuter.
3
Smaka av med salt, peppar och citron. Rör i dill och räkor. Fördela stuvningen på pannkakorna och rulla ihop.
4
Lägg i en smord form med skarven ned och strö över ost. Gratinera i ca 10 minuter och servera med sallad.

Recept