Räkcheesecake

Du behöver 200 g kavring 75 g smör eller margarin Fyllning: 4 st gelatinblad 400 g räkor med skal 300 g färskost 1 dl crème...

Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning:

4 st gelatinblad
400 g räkor med skal
300 g färskost
1 dl crème fraîche
0.5 st rödlök
1 st stenbitsrom 80 g
1 st citron rivet
1 tsk pressad citron
salt peppar

Garnera med:

1 dl dill grovt hackad
300 g räkor med skal
citronskivor

Gör så här

1
Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Skala och hacka räkorna. Blanda ihop räkor, färskost, crème fraiche, hackad lök, rom, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Rör ner i smeten. Bred ut fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i 4 timmar.

3
Vid servering: Ta upp cheesecaken ur formen och strö över dill och garnera med skalade räkor och citronskivor.

Scroll to Top