RECEPT FRÅN HJ

Räkcheesecake

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g smör eller margarin
  • Fyllning:

  • 4 st gelatinblad
  • 400 g räkor med skal
  • 300 g färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st stenbitsrom 80 g
  • 1 st citron rivet
  • 1 tsk pressad citron
  • salt peppar
  • Garnera med:

  • 1 dl dill grovt hackad
  • 300 g räkor med skal
  • citronskivor

Gör så här

1
Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Skala och hacka räkorna. Blanda ihop räkor, färskost, crème fraiche, hackad lök, rom, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Ta upp gelatinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Rör ner i smeten. Bred ut fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i 4 timmar.
3
Vid servering: Ta upp cheesecaken ur formen och strö över dill och garnera med skalade räkor och citronskivor.

Recept