Räkbaguette med sallad och aioli

En räkbaguette passar bra både som en härlig hemmalunch och festlig picknickmat. Fyll baguetten med räkor, sallad och hemmagjord aioli. Vardagslyx med minimal insats!

4 portioner

Du behöver

  • 600 g räkor med skal
  • 1 krispsallad
  • ½ gurka
  • ½ citron
  • 4 portionsbaguetter

Aioli

1 dl majonnäs
½ dl gräddfil
2 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar

Garnera med

krondill

Gör så här

1

Skala räkorna. Skölj salladen.

2

Skiva gurka och citron tunt.

3

Aioli: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

4

Skär ett snitt längs baguetternas ovansida. Bred aioli på snittytorna. Lägg salladsblad mot kanterna och fyll på med räkor i mitten.

5

Toppa med gurka, citron och krondill.

Scroll to Top