RECEPT FRÅN HJ

Räkbaguette med sallad och aioli

En räkbaguette passar bra både som en härlig hemmalunch och festlig picknickmat. Fyll baguetten med räkor, sallad och hemmagjord aioli. Vardagslyx med minimal insats!

Av . Foto: Thomas Carlén

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g räkor med skal
  • krispsallad
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st citron
  • 4 st portionsbaguetter
  • krondill
  • Aioli

  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl gräddfil
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

1

Skala räkorna. Skölj salladen.

2

Skiva gurka och citron tunt.

3

Aioli: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

4

Skär ett snitt längs baguetternas ovansida. Bred aioli på snittytorna. Lägg salladsblad mot kanterna och fyll på med räkor i mitten.

5

Toppa med gurka, citron och krondill.


Recept