Räk- och pastasallad med jordgubbar i burk
Varvar man salladen i en burk med dressingen i botten så håller den sig fräsch tills du ska äta den.
Av Christina Asplund. Foto: Karin Mönefors
Du behöver
- 200 g fusilli eller annan pasta
- 750 g räkor med skal
- 125 g gröna ärter
- 250 g jordgubbar
- 1 st gurka
- 1 st isbergssallad
- 0.5 dl färsk basilika
- 0.75 dl rapsolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- salt och peppar
Basilikavinägrett:
Gör så här
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Häll av kokvattnet och spola av pasta med kallt vatten och låt den rinna av i ett durkslag.
Skala räkorna. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Skär gurkan i bitar. Skölj och slunga isbergssalladen torr. Riv den i bitar.
Basilikavinägrett: Lägg olja, vinäger, salt, peppar och basilika i en bägare. Mixa med stavmixer till en dressing. Fördela dressing i fyra salladsburkar.
Fyll på med lager av pasta, räkor, frysta gröna ärter, jordgubbar, gurka och isbergssallad i burkarna. Sätt på locket och sätt i kylväska. På så sätt håller sig salladen fräsch under transport. Vid serveringen: Skaka och vänd upp burken på en tallrik.