RECEPT FRÅN HJ

Räk- och melonsallad

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
0 styck

Du behöver

  • 0.5 st cantaloupemelon
  • 0.5 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 7 st rädisor
  • 1.5 dl gröna ärter
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 st pressad saft av lime
  • 1 krm salt
  • 500 g oskalade räkor
  • Garnering: kryddgrönt

Gör så här

1

Kärna ur och skala melonen, tärna den eller gör kulor med hjälp av ett kuljärn.

2

Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär gurkan i halvmånar. Skala och finhacka löken. Ansa och kvarta rädisorna. Finhacka dillen.

3

Skala räkorna.

4

Blanda samman samtliga ingredienser och fördela i glas eller skålar. Förvara svalt till serveringstillfället. Garnera och servera.


Recept