Du behöver

  • 25 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 tsk salt
  • 3 dl rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl special
  • Ugn: 200º

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll i en bunke och rör ut jästen i degspadet. Tillsätt honung, salt och mjöl. Arbeta degen för hand i 10 minuter eller i degblandare cirka 5 minuter, degen blir ganska kladdig. Täck bunken och låt jäsa 30 minuter.

2

Klä en liten långpanna, cirka 20x30 cm, med bakplåtspapper. Tryck ut degen med blöta händerna i formen. Skåra rutor med en mjölad kniv och strö över lite vetekli eller havregryn. Låt jäsa 30 minuter till.

3

Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Ta brödet ur formen och låt svalna på galler under bakduk.


Kommentar:
Toppa med: vetekli eller smulat havregryn!

Recept