Raggmunk med het topping

Du behöver 1 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 2.5 dl mjölk 1 st ägg 350 g potatis 1 msk smör eller margarin Topping: 1 dl...

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 350 g potatis
  • 1 msk smör eller margarin

Topping:

1 dl crème fraîche
1 st morot
0.5 st äpple
1 st selleristjälk
1 krm sambal oelek
0.5 dl hackad dill
salt

Servera med:

sallad

Gör så här

1
Vispa samman mjöl, salt, mjölk och ägg till en slät smet. Tillsätt riven, urkramad potatis och rör om. Stek tunna raggmunkar i en stekpanna med smör.

2
Topping: Blanda crème fraiche, skalad och riven morot, skalat och rivet äpple, finhackad selleri, sambal oelek och dill. Smaka av med salt. Servera med sallad.

Scroll to Top