Rabarberpaj

Du behöver 500 g rabarber 150 g smör 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 2 dl strösocker 0.5 dl vispgrädde 0.5 dl...

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl sirap
  • 25 g mandelspån

Servera med:

2.5 dl vaniljsås Kelda

Ugn: 175°

Det här behövs till 6 port

Gör så här

1
Skölj och skär rabarbern i bitar. Lägg den i en smord pajform.

2
Smält smöret i en kastrull och rör ner havregryn, mjöl, bakpulver, socker, grädde och sirap. Bred blandningen över rabarbern.

3
Strö över mandelspånet och grädda pajen mitt i ugnen, ca 25 minuter. Servera med vispad vaniljsås.

Scroll to Top