Rabarberpaj

Förföriskt god ? det är vad den är!

Du behöver

Deg:

150 g smör kallt
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 st ägg

Fyllning:

rabarber ca 300 g
100 g mandelmassa
50 g smör
2 st ägg uppvispade
1 dl strösocker
0.5 st citron rivet skal

Servera med:

Vispad grädde

Ugn: 200°

8 bitar

Gör så här

1
Deg: Mixa ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en smidig deg.

2
Tryck ut degen i en låg pajform, cirka 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 1 timme. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.

3
Fyllning: Strimla rabarbern tunt, skala den om den är grov. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida.

4
Smält smöret. Vispa upp äggen. Rör ner ägg och socker i smöret. Sjud utan att koka till en tjock kräm, rör hela tiden med en trägaffel.

5
Ta krämen från värmen. Rör ner mandelmassa och citronskal och låt krämen svalna. Vänd ner rabarbern. Fyll pajskalet med krämen.

6
Grädda mitt i ugnen tills pajen har vacker färg, 20–30 minuter.

Scroll to Top