Rabarbermuffins med vit choklad

Du behöver 150 g rabarber 3 msk strösocker Smet: 100 g smör 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 st ägg 1 dl mjölk 2.5...

Du behöver

  • 150 g rabarber
  • 3 msk strösocker

Smet:

100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g vit choklad

Ugn: 200º

Gör så här

1
Tvätta rabarbern och skala den om det behövs. Hacka den fint och blanda med socker.

2
Smet: Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

3
Blanda i mjölk, mjöl och bakpulver. Hacka chokladen grovt och rör i tillsammans med hälften av rabarbern.

4
Fördela i muffinsformar och toppa med resten av rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.

Scroll to Top