RECEPT FRÅN HJ

Rabarbermojito

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2 st lime
  • 20 st myntablad
  • 24 cl rom t ex Havanna club bianco
  • is
  • mineralvatten ca 2 dl
  • Rabarbersirap:

  • 500 g rabarber
  • 1 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • Garnera med:

  • mynta
  • 4 glas

Gör så här

1
Rabarbersirap: Ansa och skiva rabarbern i skivor som är ca 1 cm. Koka rabarber, vatten och socker, 10 minuter. Sila genom en finmaskig sil och pressa ur vätskan. Koka ihop vätskan till sirapskonsistens och låt kallna.
2
Tvätta limerna noga och klyfta dem. Fördela lime, mynta och rom i 4 glas och häll i 2 msk rabarbersirap i varje. Muddla eller stöt med skaftet av en slev i glasen.
3
Fyll på med is och mineralvatten. Ringla över 1 msk rabarbersirap i varje glas och garnera med mynta.

Recept