Rabarbermazariner

Du behöver 24 aluminiumformar: 200 g smör eller margarin 0.5 dl strösocker 1 st ägg 3.5 dl vetemjöl Fyllning: 200 g rabarber späd 200 g...

Du behöver

24 aluminiumformar:

200 g smör eller margarin
0.5 dl strösocker
1 st ägg
3.5 dl vetemjöl

Fyllning:

200 g rabarber späd
200 g mandelmassa
75 g smör eller margarin
3 st ägg
0.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1.5 msk råsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Arbeta ihop rumstempererat smör, socker, ägg och mjöl till en deg. Låt vila kallt i 1 timme.

2
Kavla ut degen och ta ut rundlar som är lite större än formarna. Lägg degen i formarna och tryck till.

3
Fyllning: Skala eventuellt rabarbern och skiva den tunt. Riv mandelmassan och rör ihop den med rumstempererat smör. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

4
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formarna och fördela rabarbern ovanpå. Strö eventuellt på lite råsocker. Grädda i 20 minuter.

Scroll to Top