Rabarbermazarin i långpanna

Du behöver Deg: 3 dl vetemjöl 3 msk strösocker 125 g smör 2 msk vatten Fyllning: 200 g mandelmassa 100 g smör 1 st citron...

Du behöver

Deg:

3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

200 g mandelmassa
100 g smör
1 st citron rivet skal
4 st ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
275 g rabarber strimlad

Ugn: 175°

Glasyr:

1.5 dl florsocker
vatten

ca 20 bitar

Gör så här

1
Deg: Arbeta snabbt ihop mjöl, socker och kallt smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en deg. Lägg degen i plastpåse och låt degen vila i kylen, ca 1 timme. Tryck ut degen i en osmord långpanna, 20×30 centimeter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila i kylen i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen, ca 10 minuter.

2
Fyllning: Riv mandelmassan. Vispa ihop mandelmassa, rumsvarmt smör och citronskal med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner i smeten. Häll smeten i det förgräddade pajskalet. Fördela rabarbern i smeten.

3
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kallna. Skär kakan i bitar.

4
Glasyr: Blanda florsocker med lite vatten och ringla över kakan vid servering.

Scroll to Top