RECEPT FRÅN HJ

Rabarberkräm med mandelbiskvier

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g rabarber
  • 0.5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk mortlad kardemuma
  • Mandelbiskvier

  • 2 st äggvitor
  • 150 g mandelmassa
  • Till servering: vaniljglass

    Ugn: 175°

Gör så här

1

Skär rabarbern i småbitar och lägg hälften i en kastrull. Tillsätt vatten, socker och kardemumma och koka 5 minuter Lägg i resten av rabarbern och koka ytterligare 3 minuter.

2

Vispa äggvitan med elvisp till hårt skum. Vänd ner finriven mandelmassa till en jämn smet. Klicka ut ca 1 tsk smet på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills den fått gyllene färg, ca 8 minuter. Servera rabarberkrämen ljummen med en glasskula och mandelbiskvier.


Recept